04 Nisan 2016

Bel ve Boyun Ağrılarından Kurtulma Yolları / Çağla Yüksel


























Çağla Yüksel
Yirmi yıl boyunca bel fıtığı ile ameliyatsız yaşamaya çalışırken, geçirdiği kalp ameliyatı sonrası 2006 senesinde Almanya menşeli Dorn Method (tekniğin mucidi rahmetli Dieter Dorn) ile tanışarak bel fıtığından kurtuldu. (s:4)

Dorn metodu, tüm iskelet sisteminin kişinin dinamik hareketleri ile olması gereken orijinal pozisyonuna hizalandırılması tekniğidir. Kişi kendi kendisine yapabilir. (s:24)

Her gün 5 dakikanızı dahi almayacak çok basit hareketleri hayatınıza almanız, akabinde belli duruş ve davranış şekillerini yaşam tarzı haline getirmeniz yeterli.
Kişi dengelendiğinde, kan ve enerji akışı da düzeleceği için, ağrısı azalacak, algısı ve enerjisi de değişecektir. (s:19)

Kendi kendine uygulamada; kişi yine hep hareket halindeyken, kendi kendine terapistin yaptığı benzer basılarla çalışacaktır. Zira terapist ile çalışmak daha kolay ya da hızlı veya efektif gözükse de aslında herkesin şifası kendi elinde daha yüksektir. Zira kişi kendisi iyileşmeye niyet ettiğinde ve çaba göstermeye başladığında zaten işin yarısı bitmiş demektir.(s:26)

Maalesef günün koşturmacası içerisinde biz insanlar kendimizi ihmal eder ve ağrımız olduğunda bir ağrı kesici ile onu gidermeye çalışırız. Halbuki ağrı kesici, olan semptomu örtmeye yarar. Tedavi edici bir özelliği yoktur. Günü kurtarır. (s:27)

Kendi Kendinize Nasıl Yardım Edebilirsiniz?
A. Bacak boyu eşitleme
B. Kalça dengeleme
C. Omurga dengeleme
D. Omuz dengeleme - Göğsün açılması
E. Yüz dengeleme
F. Eller ve Ayaklar

Aşağıda Çağla Hanım Dorn Methodunu ve yapılacak egzersizleri  uygulamalı olarak anlatıyor. Allah kendisinden razı olsun. Bilgi paylaştıkça değerli.




Helallik çok önemlidir. Hiç kimsenin sizde maddi ve manevi hakkının kalmaması gerekir.
Karşı taraf hatalı olsa dahi siz özür dileyin. Ne önemi var. Sizin tek istediğiniz huzur. Görün karşınızdaki kişinin enerjisi nasıl değişiyor. Aydınlık her zaman karanlığı yener. (s:244)

Yunus Emre o kadar güzel demiş ki:
"Mal sahibi, mülk sahibi,
Nerde bunun ilk sahibi?
Mal da yalan, mülk de yalan,
Var biraz da sen oyalan".

Hiçbir şeye sahip olamayız. Sadece olduğumuzu zannederiz. Boşuna bağımlılıklar geliştiririz. Oysa her şeyin tek bir sahibi vardır. Dönüş O'nadır. Anlayana kadar iş işten geçmesin diye farkındalığımızı ne kadar arttırırsak o kadar keyif alırız bu yaşamdan. (s:246)

Özetle Ne Yapılacak?
- Başlarken "Rabbim sana emanetim" diyerek mucizevi gelişmeye hazırlanın. En değerli sırrımdır benim.
- İlk olarak "niyetimizi koyacağız". Şifalanmaya, dönüşmeye, huzura niyet edebiliriz. Niyetimizin kolaylıkla gerçekleşmesi için Allah'tan yardım isteyerek "duanın gücü"nü kullanacağız.
- Fizik bedenimiz çok önemli. Dorn metodu ile fiziksel bedenimizi "yaradılıştaki orijinal haline" getireceğiz. Tüm iskelet sisteminin doğru dizilmesini sağlıyacağız. Merkezi sinir sisteminin doğru çalışmasına sebep olacağız.
- Kan grubuna göre beslenme ile içimizi onaracağız. (İhtiyaç halinde açlık, hacamat, sülük, kireç ya da karaciğer temizliği gibi çalışmalar da yapabiliriz.)
- Nefes ve meridyen çalışması ile enerji bedenimizi dengeleyeceğiz.(s:253)

(Hayat Yayınları, 2015, 254 sayfa)

KİTABIN ARKA KAPAĞINDAN:
Gökten şifa yağıyor. Almak isteyenlere ne mutlu… 
Bir daha hiç hastalanmadan ağrısız yaşamak mümkün. 
Hatta sadece hastalıklarınızın nasıl yok olduğunu değil, 
yaşamınızın nasıl değiştiğini de görün. 
Bu kitap, bir "Damdan Düşen"in hikâyesi… 
Hedefim; 
- Servet harcamadan, 
- Hiç kimseye bağımlı kalmadan, 
- Günlük hayatınıza adapte edebileceğiniz, 
- Kendi kendinize yapabileceğiniz, 
çok etkili ve kolay yöntemlerle başta bel ve boyun ağrıları olmak üzere hayatınızdaki fiziksel, zihinsel ve ruhsal problemlerinizden kurtulmanız. 
Ben ve benim gibi binlerce kişi tekrar ağrısız ve huzurlu yeni yaşamlarına adım attı. 
Siz de yapabilirsiniz!

3 yorum:

  1. Kitabı yeni bitirdim. Markette alışveriş yaparken öylesine görüp satın aldığım bu kitabı çok çok beğendiğimi söylemek isterim. Çağla Hanım'ın kendisi gibi sorun yaşayan insanlara yardımcı olmak için bu kitabı yazdığını hissediyorsunuz. O enerjisini kitabı okurken alıyorsunuz. Allah kendisinden razı olsun.

    YanıtlaSil
  2. iyi ki paylaşmışsınız....

    YanıtlaSil
  3. Ya bende Ankilozon spondilit var Nasil bur uyguma yapabilirim

    YanıtlaSil