10 Aralık 2011

Buna Yürek Dayanmaz AYSEL - Halit Ertuğrul



Bilmiyorum, asırlar sonrasına bir mesaj, bir not iletmek için kaleme aldım bu mektubu sanırım. Genç kızlar benim hikayemi çok iyi okusun, beni yutan tuzaklar hala avlarını bekliyor; onlar bu tuzaklara kapılmasın diye yazdım bu mektubu. (s: 100)





“Yüceler yücesi, ne olur bu gözyaşlarımı kabul et. Bu dileklerimi geri çevirme. Sen kapına geleni kovmazsın. Ne kadar günahları, hataları olsa da affedersin. Zaten başka çarem, başka kapım da yok. Eğer Sen kabul etmezsen ben hangi kapıya gideyim? Ben kime kendimi anlatayım? (s: 120)




Şimdi çok iyi anlıyorum. Bir insanın en büyük amacı, en büyük hedefi, en büyük davası “imanı” kazanmak olmalıymış. Çünkü finalde, geçer akçe oymuş. Her şeyin sustuğu, yalnızca imanın konuştuğu son anda… O anda insana hiçbir kuvvet imdat etmeyecek; ne dost ne arkadaş ne güzellik ne de zenginlik… Hayatın, yaşamın anlamını yeni çözüyorum, yeni anlıyorum. Hayatın tek anlamı varmış, imanı kazanmak veya kaybetmek. Bütün hesaplar bunun üstüne kuruluymuş meğer. (s: 134)




Söylemek zorundayım. Artık benim namazlarım iki sevdalının buluşması gibi… Namaza başladığım zaman sanki karşımda Rabb’imin varlığını, haşmetini, bütün hücrelerimle hissediyorum, titriyorum, ürperiyorum. O’na el açıp boyun bükmek, O’nun huzurunda ağlamak, af dilemek… Anlatamam, asla anlatamam… Bu duygu, bu sevgi, bu aşk hiçbir şeye benzemiyor. Bütün dünyamı haz ve lezzetle dolduruyor.(136)




(Nesil Yayınları, 2011, 160 sayfa)



KİTABIN ARKA KAPAĞINDAN:
Aysel, ölüm döşeğindeki bir genç kızın yazdığı, yürekleri parçalayan bir mektubun açılımı.



Öksüz ve yetim kalarak, yetiştirme yurduna yerleştirilen Aysel, insafsız insanların ve art niyetli kişilerin elinde harap olur. Akılları durduran hayat mücadelesi ve amansız kanser hastalığıyla boğuşurken yaşadığı hadiseler, okuyan yürekleri paramparça edecek cinstendir.




İnsan ilişkilerini, toplumsal yozlaşmayı, gençlik problemlerini sorgulayan bu kitap, intihar etmek üzere olan bir genç kızın akılları durduran kurtuluşunun öyküsüdür.




Her insanın bu yaşananlardan alacağı ibret dolu mesajlar vardır.




Dayanabilecek yüreklere...

1 yorum:

  1. bu kitap öyle bir kitapki sadece genc kizlar degil kainata nekadar insan varsa okumali cünki anlayana cok sey anlatan ve her yönden ibretlik bir kitap okurken zaman zaman hickiriklarimdan devam edemedim daha sora devam okudum bu kitapdan en kisa zamanda alip erkek arkadasima hediye edecegim insallah umdugum gibi ibret olur ona

    YanıtlaSil