28 Aralık 2011

Hikâyelerle 365 Gün Güzel Davranış - Ali Karaçam / Süleyman Ezber




Abla kuzucuğun dün doğum günüydü. 6 yaşından gün aldı. Bu blogtaki ilk paylaştığım kitap olan “Mesnevi’de Geçen Bütün Hikayeler” i 12 Şubat 2006’da yayınlamışım. Yani kuzucuk o zamanlar dünyaya teşrif etmemişti bile… :)
Zaman ne kadar da çabuk geçiyor...





Paylaşacağım bugünkü kitap kuzucuğumun favori kitabı. Her akşam yatmadan önce bu kitaptan iki hikâye okuyoruz. Aşağıda paylaşacağım hikâyeyi okuduktan sonra, artık her gece biz de önce dualarımızı okuyoruz. Sonra da başta 11 yeğenimizin ismini tek tek sayarak, sonra da çevremizde tanıdığımız ve tanımadığımız tüm çocukların hayırlı evlat olmaları, hayırlı güzel işler yapmaları için dua ediyoruz. Aklımıza gelen başka güzel duaları da, kızımın “Amin” eşliğinde ediyoruz. Bu özel anları birlikte paylaşmak çok güzel. İnanıyorum ki bu güzel davranışlar bilinçaltına yerleşiyor. Allah evlatlarımızı hayırlı evlat eylesin.(AMİN)
Bu ve bunun benzeri güzel kitapları almanızı ve çocuklarınızla birlikte okumanızı ısrarla tavsiye ediyorum.

Uyumadan Önce Dua Ediyorum


Güzel bir günün daha sonu gelmişti. Tarık çok yorgundu. Pijamalarını giymiş, dişlerini fırçalamak için banyonun yolunu tutmuştu. Banyonun kapısında ablası:
-Tarık, annem dün sana neler anlattı, diye sordu. Tark da annesinin ona söylediklerinden bahsetti.
Nurdan:
-Annem gayet doğru söylemiş, Tarık. Yatağımız çok temiz olmalı. Ayrıca yatmadan önce dua etmeyi de ihmal etmemeliyiz. Üç kere İhlâs Suresi’ni, bir kere de Fatiha Suresi’ni okumalıyız. Bunların dışında Felâk ve Nâs Surelerini bir de Ayet-el Kürsi’yi okuyabiliriz. En sonunda da ellerimizi açıp dua etmeliyiz, dedi ve heyecanla anlatmaya devam etti:
-Önemli bir şey daha var: Sağ tarafımıza dönüp öyle uyumamız gerekir. Bu şekilde uyumak son derece faydalıdır. Kalbimiz sol tarafta olduğu için sağa dönüp yatmak, kalbimizin daha rahat çalışmasını sağlar.
(s:28)




(Nesil Çocuk, 2010, 384 sayfa)


KİTABIN ARKA KAPAĞINDAN:




Küçük Okuyucularımıza
Yeni bir arkadaşınız olsun ister misiniz? Cevabınız evetse Tarık bir yıl boyunca size arkadaşlık edebilir. Hatta onu severseniz arkadaşlığınız daha da uzun sürebilir.



Tarık kim mi? Kim olacak; sevimli mi sevimli bir çocuk. Her şeyi merak ediyor. En çok da toplum içinde nasıl davranması gerektiğini öğrenmek istiyor.



Bu konuda da çok şanslı. Çünkü ailesi, komşuları, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından çok seviliyor. Bunun için de güzel davranmayı öğrenirken hiç yalnız kalmıyor. Bazen ailesi, bazen komşuları, bazen öğretmenleri, bazen de arkadaşları yol gösteriyor ona.



Bu öğretici yolculuk, 365 gün boyunca heyecanını hiç kaybetmiyor. Size düşense bu güzel yolculukta Tarık'a eşlik etmek oluyor. Haydi, durmayın. Hemen ona katılın.




Anne Babalara

Görgü ve nezaket kuralları, herkesin bilmesi ve uyması gereken kurallardır. Ve bu kuralları çocuklarımıza öğretmek, anne-babalar olarak bizlerin görevidir.



Elinizdeki kitap, birbirinden sürükleyici 365 kısa hikâyeden oluşuyor ve bu hikâyelerin her biri, ayrı bir görgü ve nezaket kuralını anlatıyor.



Küçük Tarık'ın heyecan verici serüvenleri sayesinde, çocuğunuz bu kuralları zevkle öğrenebilecek. Siz de onun ne kadar hızlı kavradığına şaşıracak, hikâyeler içine saklanmış bilgilerin taze zihinlerdeki kalıcılığına hayret edeceksiniz.

2 yorum:

  1. Tarayıcımda bir sorun var, doğru düzgün uğrayamıyorum sitenize. Explorer'dan açtım şimdi. Ama siz de uzun aralar veriyorsunuz kuzum:))

    Kızınızın yeni yaşı hayırlı olsun. N.Narda

    YanıtlaSil
  2. Sevgili N.Narda'cım doğru bir tespitte bulunmuşsun. Arayı çok açıyorum.
    "Ey tembellik! Yakamdan düş ki, kütüphanemdeki hazinelerin bir bir kapağını açıp yeni şeyler keşfedeyim" :))

    YanıtlaSil