05 Aralık 2006

Ve Aşk Evliliğin Ellerinden Tuttu - Senai Demirci



Eşinizi mümkün olduğunca olduğu yerden daha yüksekte görmeye çalışın. Eşiniz gerçekte öyle değilse bile, sizin onu koyduğunuz yere gelecektir. (s: 85)


Evlilik aşkı oldurmak için hazırlanmış ömürlük bir fırsattır. Çünkü aşkınızı doğrudan odaklayacağınız bir insan seçiyorsunuz. Kalbinizde saklı bütün sevgileri ona aktarmanız için bütün engelleri ortadan kaldırıyorsunuz. Öyleyse, onu evlenmeye ikna ederken yaptığınız iltifatları daha çok yapmalısınız. (s: 89)

Eşinizden beklemeyin ve ummayın. Ola ki o da sizden bekliyor ve umuyordur. İki beklenti hiçbir şeydir ama bir icraat bir şeydir. Öyleyse; beklenti ve umma zincirini siz kırın. Güzel bir şeye yapmak için ilk adımı siz atın. (s: 92)

Bir ömrü birlikte geçirmeye söz verdiğiniz halde, eşinizin ömrü bir ömre vefa etmeyebilir. Bir gün hastalanır ya da yaralanır; yanınızdan erken ayrılabilir. Buna hazırlıklı olun. Ve ömrünüzün her anında birbirinize ödünç verildiğinizi hatırlayın. O sizden önce ahirete uçarsa, onunla birlikte ölmenize gerek yok, ama ona olan aşkınızı sürdürmeye devam edin. Diriliş gününde yeniden buluşacağınızı bilerek yaşayın ve hatırlayın onu. Unutulmuş olmak, topraktan daha ağır bir örtüdür. Unutmayın. (s: 99-100)

(Timaş Yayınları, 2006,160 sayfa)

IMG_6754

7 yorum:

  1. arkadaşım bana bu kitabı düğünüme geldiğinde hediye etmişti.gerçekten çok güzel bir kitap herkesin okumasını tavsiye edrim...
    havvacım bu güzel hediyen için tekrar teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. okudum ve çok beğendim.
    Sena abinin tüm kitapları gibi, bu kitapı da muhteşem...
    evlenecek olanlara, ya da artık evli olanlara şiddetle tavsiye ederim...
    Allah c.c razı olsun,abim.

    YanıtlaSil
  3. okuyorum suan ve kayda değer nitelikte her kelime. evli çiftlerin mutlaka okuması gerektiği bir kitap bence. yazarın eline emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ben senai beyn bu kitabını hıç okumadm ancak eminimki okumaya değer harika bir kitaptr

    YanıtlaSil
  5. senai bey sizi çk taktr ediyorm yüce allah sizdn razı olsn o temz ağzınızdan dualarınızı beklerz

    YanıtlaSil
  6. Senai Demirci beyin evlilik ile ilgili bütün yazılarını takdir ediyorum, idrak ve farkındalık kabiliyeti çok özel.

    YanıtlaSil
  7. s: 89'daki alıntı çok hoşuma gitti. Maalesef günümüzde herkes bir "aşkı aramak,doğru kadını-erkeği bulmak,ten uyumu vb" diye tutturmuş gidiyor,oysa aşka bu açıdan bakmak,yani içimizde zaten olan bu güçlü sevgiyi(çiçekten çiçeğe koşan arı gibi harcamak) yerine kişilik ve ahlakıyla uyum sağlayabileceğimizi düşündüğümüz kişiye yöneltmek hiç de mantıksız değil. (yorum sahibi Yine ben,Narda:))

    YanıtlaSil