18 Mart 2016

Kudüs Gezi Notları


Kudüs'e gidip Filistin'li kardeşlerimizin kendi ülkelerinde esaret altında yaşadıklarını, utanç duvarını, Mescid-i Aksa'ya giriş kapılarında elinde silahla bekleyen İsrail askerlerini bizzat yerinde görünce, Nuri Pakdil'in Kudüs'e olan hassasiyetini , Kubbet'üs Sahra ve Mescid-i Aksa'nın manevi havasını soluyunca da üstadın Kudüs'e olan aşkını daha iyi anladım bu gezide.


Anneler ve Kudüsler

III
Tûr Dağını yaşa
Ki bilesin nerde Kudüs
Ben Kudüs’ü kol saatı gibi taşıyorum
*
Ayarlanmadan Kudüs’e
Boşuna vakit geçirirsin
Buz tutar
Gözün görmez olur
*
Gel
Anne ol
Çünkü anne
Bir çocuktan bir Kudüs yapar
*
Adam baba olunca
İçinde bir Kudüs canlanır
*
Yürü kardeşim
Ayaklarına bir Kudüs gücü gelsin
(Ocak 1972)


Beyt Umar Köyü'nde yetim çocukların kaldığı yetimhaneyi ziyaret etme fırsatımız oldu.




Yetimlerden birinin yaptığı resim dikkatimi çekti. Kendisini çizerken sadece siyah, ayrıntısız çizmiş. Rabbim yardımcıları olsun.




Ağlama Duvarı'nın yanına yaklaşamadık. Uzaktan çektiğim fotoğrafda haremlik selamlık olarak ayrı ayrı ibadetlerini yaptıklarını gördük. İki resmi birleştirdiğimizde  alt tarafın kazıldığını direklerle ayakta durduğunu görülüyor. Amaçları Süleyman Mabedini yeniden inşa etmekmiş. Allah fırsat vermesin.



El-Halil Cami'nin yanında tel örgülerle çevrili sokakta Filistinli çocuklar oynuyor. Kapının çevresinde elinde silahla bir İsrail askeri dolaşıyor.



Zeytindağı(Tur Dağı)'ndan genel bakış.



Kızlarımıza Kudüs'ten ayrılmadan önce Ben Gurion Havaalanından kart attık. Bakalım ne zaman gelecek?


Cuma günü tatil dükkanlar kapalı. Filistinli çocuklar Cumartesi günü okula gidiyor.



Cuma günü Kudüs'teki diğer küçük camiler kapalı oluyormuş. Mescid-i Aksa 'da toplanılsın diye. Çok şükür cuma günü orada bulunup müslümanların o çoşkusunu görme fırsatımız oldu. Elhamdülillah. Avlusunda dolanırken İsra Suresi insanın aklına geliyor:

"  Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed'i)(SAV) bir gece Mescid-i Haram'dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren Allah'ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir." 




Farklı güzel duygular yaşıyorsunuz. Cuma gününe denk gelecek şekilde turla gitmenizi tavsiye ederim.

Rabbim her isteyene oralara gidip görmeyi nasip etsin. (Aminnn)
Peygamber Efendimizin(SAV) Miraca yükseldiği zaman bize hediye olarak getirdiği namazı hakkıyla kılabilmemizi nasip etsin.(Aminnn)
Beni oralara götüren, geziyi planlayan, her zaman desteğini esirgemeyen hayat arkadaşımdan Allah bin kere razı olsun.(Aminnn)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder