17 Nisan 2015

Mutlu Yaşamın Şifreleri / Ayşe Aslı Tufan



Allah (cc) istemezse hiçbir hekim, hiçbir ilaç derde şifa olamaz. Ne kadar servetiniz ve çevreniz olursa olsun şifa da önce Yüce Allah'tan istenmelidir. (s.27)

Kainatın sahibi, bizleri gaflet uykusundan uyandırmak için bazı musibetler verir. Allah-u Teala, kendisine sığınmamızı, el açıp yalvarmamızı ister. Bazen de isteklerimizi geciktirir ki, dünyaya dalıp kendisinden uzaklaşmayalım. (s:28)


Dünyada hiç bir şey ve hiçbir kimse bizi Yaratan'dan daha fazla güvende hissettiremez. En sevdiğimiz bile yanlış yapabilir veya bu dünyadan göç edebilir. Kendimizi güvende ve huzurlu hissetmek istiyorsak daima bizi gözetleyen, dertlerimizi bilen, en zor anlarımızda uzattığımız eli tutan, yenen hakkımızdan dolayı bize sahip çıkacak, iki cihanda yardımımıza koşacak olan Yüce Allah'a sığınalım. (s:31)

Peki, gerçekte neşeli olmak o kadar zor mu? Şartlar ne olursa olsun zor değil. Bakın nasıl kolaylaştırabiliriz. Fiziksel sağlığınızı kontrol edin. Sağlıklı beslenin. Her fırsatta yürüyüş yapmaya gayret edin. Fazla dert edinmeyin. Çözümü olmayacak bir şey yoktur. Her şey imkân dahilindedir. Fazla çay, kahve içmeyin. Doğal içecekler kullanın. Bol bol su için. Kendinizi fazla yormadan yaşamın anlamını sorgulayın. Kendinizi olumlu yönde değiştirmeye açık olun. (s:61)

...Unutmayalım öldüğümüz zaman halen bitmemiş işlerimiz olacak. Mutluluk unsuru olan değerlerimize vakit ayıralım, mutlu olalım ve mutlu edelim. Geç kalmayalım. (s: 70)

(Hayat Yayınları, 2013, 152 sayfa)

104

KİTABIN ARKA KAPAĞINDAN:
Başarı ve mutluluk; bilgi, istek, gayret ve dua gerektirir. Tembel insan mutsuz insandır. Unutmayalım ki; Allah ile dost olan ve doğru işlerle meşgul olan insan mutlu ve başarılı olur. Allah'a ve kendinize güvendiğiniz ölçüde mutlu yaşar, başarı yolunda emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.

Başarıyı ve mutluluğu elde etmek, değişim ve gelişimle başlar. Değişim ve gelişim için daima aklımıza akıl eklemeli kendimizi geliştirmeliyiz. Sıfırdan bir yerlere gelmiş insanlar önce hayal etmişler sonra başarmışlardır. Beyninizde neyi çoğaltır, büyütürseniz hayatınızda da o çoğalır.

Elinizdeki kitap; zor ve karmaşık bir denklem gibi görünen mutluğa ulaşmak için şifreler içermektedir. Bu şifreleri hayatınızda doğru yerlere koyabilirseniz, başarıyı ve beraberinde gelecek olan mutluluğu yakalayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder