15 Nisan 2018

Yalnızca Yavaşladığında Görebileceğin Şeyler / Haemin Sunim




















Nahoş bir hisse kapıldığında onu sımsıkı tutup elinde defalarca evirip çevirme. Onu rahat bırak ki akabilsin. Sen üstünde durarak onu beslemediğin sürece duygu dalgası kendiliğinden geri çekilecektir. (s:16)

Çok modern bir ikilem: Sayısız televizyon kanalı var ama izleyecek ilginç bir şey yok. Çok fazla seçenek insanları mutsuz eder.(s:20)

Önemli olan haklı olmak değil, birlikte mutlu olmaktır. (s:89)

Ne kadar incinirsen incin, son sözü sarf etmek zorunda değilsin. Son söz iyi anıları bile tahrip edebilir. İnsanlar ve şartlar değişse de bütün anılarını, özellikle de güzel olanları lekelemeye gerek var mı? (s:115)

Sohbet birinin kusurlarına döndüğü zaman sohbete katılmamaya ve konuşmanın yönünü nazik bir şekilde değiştirmeye çalış. (s:118)

Yalnız hissediyorsan omzundaki meleği düşün ve önemsendiğin için şükret. (s:136)
En beter duygulardan biri, bir öneminin olmadığına inanmaktır. Etrafına bir bak. İsteyerek  ya da istemeyerek  kimseyi  yok saydın mı? (s:153)

(Pegasus Yayınları, 2018, 267 sayfa)





“Meşgul olan dünya mı, yoksa benim zihnim mi?”
Kendini yaşam boyu değişim yolculuğuna adayan Budist öğretmen Haemin Sunim, muhteşem illüstrasyonlarla dolu çoksatan bu farkındalık rehberinde bize iş hayatında yaşadığımız hayal kırıklıklarından aşkta ve ilişkilerdeki tutumumuza kadar her konuda spiritüel tavsiyeler veriyor.
Haemin Sunim’in, modern hayatın bir parçası haline gelen stres kaynaklarına yönelik basit ve içten öğretileri, sınırları ve zamanı aşarak yavaşlamanın verdiği gücü ve huzuru anımsamamızı sağlıyor.
Dünya hızlı hareket ediyor ama bu bizim de hızlı hareket etmemiz gerektiği anlamına gelmiyor.
“Bu çağda ihtiyacımız olan kitap… Evrensel gerçeklerle dolu, ustaca kaleme alınmış ve sevgiyle görselleştirilmiş. Her paragraf kendi içinde anlamlı, her biri en derin ve zamansız bilgeliğin içine kök salmış. Sürekli elinizin altında bulunduracağınız bir kitap.”
Mark Williams, Çok Satan Farkındalık kitabının eş yazarı
“Bu zarif kitabın gittiğim her yerde karşıma çıkan hüzün nehrini kurutmaya yardımcı olacağına inanıyorum. İnsanlar sevdikleriyle, dostlarıyla, aileleriyle ve doğada vakit geçirmek için yanıp tutuşuyorlar. Umuyorum ki bu kitabı eline alan herkes hemen bir geçit, zamanın yavaşladığı, güzelliklerin ve gerçeğin serpilip çiçekler açtığı gizli bir bahçe bulur. Bu kitap olağanüstü bir sığınak… Rutinin hipnotize edici etkisinden, durmaksızın akan zamandan muhteşem bir kaçış.”
Wayne Muller, Yazar
“Hayatlarımızı ele geçiren kutuplaşma için bir panzehir: Sessiz, derin, son derece basit ve hem daha rahat nefes almanızı hem de hayatın küçük detaylarını takdir etmenizi sağlayacak küçük bölümler halinde kaleme alınmış. Çok az kitap bizi öfke kulelerimizden indirip alaycı bakış açımızdan böyle arındırabilir.”
Signature
“Bilgelik ve sevgiyle dolu, yakın bir dostunuz gibi kucaklayacağınız bir kitap. Ona sımsıkı tutunun. Basit fakat derin mesajlarıyla sürekli danıştığınız yakın bir dostunuza dönüşecek. Haemin Sunim Batı ile Doğu’yu kendi hayat hikâyesinde ve üslubunda buluşturmuş. Bu kitap gerçekten bir mücevher.”
Vidyamala Burch, Sağlık İçin Farkındalık kitabının yazarı
“Muhteşem… Geleneksel Japon şiirlerine benziyor.”
Lakshmi Singh, NPR
“Modern çağın kadim Budist felsefesi… Günlük yaşamın stresiyle başa çıkabilmemizi ve asıl önemli olanı gözden kaçırmamamızı sağlayacak derin fakat anlaşılır bir bilgelik sunuyor. Uykuya dalmadan önce zihninizi arındırmak için bu kitabı başucunuzdan ayırmayın.”
Real Simple
“Düşünmeye ve hız kesmeye dair bilgece tavsiyeler…”
Elle
“‘İnsanlar durup ara verdiklerinde,’ diyor Haemin Sunim, ‘ruh hallerinin farkına varırlar.’ O anda hissettikleri sevinci deneyimlerler.”
KonMari Newsletter
“Bir zen ustasından ruh halinize, kariyerinize ve ilişkilerinize iyi gelecek harika tavsiyeler.”
Daily Mail
“Vaaz olabilecekken geleneksel Japon şiirlerine benzeyen öğretiler… Az ama öz illüstrasyonlar…”
The Telegraph
“Anın içinde kalmamıza rehberlik eden görsellerle dolu, güzel bir çalışma… Ermiş kitabını hatırlatıyor ve başucumdaki yerini hak ediyor. Bu kitap hayat fırtınasının içinde sükûnet vadediyor.”
Allison K. Hill, Los Angeles Daily News
“Bu küçük bilgelik kitabını okurken hem ağladım hem güldüm. Sunim’in sözleri derin ama tanıdık, basit ama ustaca. Bölümler farkındalık hakkında bir kitap okumuyormuşsunuz da düşünceli, sevgi dolu bir dostla sohbet ediyormuşsunuz gibi hissettiriyor.”
Emma Koonse, Publishers Weekly
“Günlük hayatın telaşına kapılan herkese durup soluklanmayı anımsatacak.”
Metro
“Bu kitapta hayattaki başarısızlıklardan ilişkilere kadar her konuda pratik öğütler var. İyimser ve stressiz yaşam için harika bir rehber.”
Stylist
“Sevgi dolu, uygulanabilir ve nazik… Yalnızca Yavaşladığında Görebileceğin Şeyler, bilgece yaşamanın ödüllerinin güzel bir anımsatıcısı.”
Jack Kornfield, Yazar
“Bu kitap müthiş. Bilge, nazik bir öğretmenin yüreğinin derinliklerinden geliyor. Basit bir dille ve ince bir mizah anlayışıyla kaleme alınmış olan Yalnızca Yavaşladığında Görebileceğin Şeyler değişen dünyada kalıcı mutluluğu yakalamanıza yardımcı olacak.”
Rick Hanson, Yazar
“Bilgelik mücevherleriyle dolu olan bu kitap yüreğinize su serpecek ve ruh halinizi iyileştirecek.”
Tara Brach, Yazar
“Bu kitap yalnızca kullanışlı ve pratik değil, aynı zamanda da güzel. Hayatının daha iyiye gitmesini isteyen herkes bu kitabı başucunda bulundurmalı.”
Arianna Huffington
“Yalnızca Yavaşladığında Görebileceğin Şeyler bilge insanların hep söylediği şeyi kanıtlıyor: Dikkatimiz arttıkça deneyimimiz de artar. Ne kadar çok anın içinde yaşarsak ana dair deneyimimiz ve potansiyelimiz de o kadar zenginleşir.”
Guy Finley, Yazar
“Derin ve pratik tavsiyelerle dolu ve her an elinizin altında bulundurabileceğiniz bir rehber gibi. Ben bu kitabı büyük bir ilgiyle okudum.”
Bhante Gunaratana, Yazar
“Haemin Sunim bize büyük bir hediye ve bilgelik sunuyor. Olağanüstü.”
Allan Lokos
“Haemin Sunim’in kitabı artık arka cebimde. Kitabı kafede okuduğumda kahve molam meditasyon molasına dönüştü. Yatma zamanı geldiğinde bana huzur veriyor. Sabahlarıysa ilham verici.”
Joseph Emet
“Bu kitap ne büyük bir nimet. Var olduğu için mutluyum. Tam anlamıyla bilgece.”
Nancy Colier
“Hayatı özgün bir şekilde yaşamaya ve sevgi dolu bağlar kurmaya dair önemli bir rehber. Haemin Sunim’in kısa mesajları ve aforizmalarında Budizm öğretileri hayatın ta kendisine dönüşmüş.”
Robert Buswell
“Yoğun yaşamlarında ve bu çalkantılı dönemde küçük bir mola isteyen okuyucular için ideal. Sunim, felsefesinde sakin bir kendinden eminlik hali sergiliyor ve Lübnan asıllı Amerikalı şair Halil Cibran’ı anımsatıyor.”
Publishers Weekly
“Hem görsel olarak hem de içerik olarak nefes kesici… Ezop Masalları’na benziyor; gerçeklerle dolu. Mesajlar kulağa olduğu kadar göze de hitap ediyor. Mesajları çevreleyen boşluklar onların hem basitliğini hem de derinliğini vurguluyor. İster kişisel gelişim kitaplarını ister zen egzersizlerini seviyor olun, ister Budist olun ister bunların hiçbiri geçerli olmasın, bu kitap size çok şey vadediyor: farkındalık, öz farkındalık ve bir tutam huzur.”
Korean Literature Now
“Acele etmemek Sunim’in uzmanlık alanı. Kendisi uluslararası çapta tanınmış bir Budist öğretmen. Sosyal medyada kendisinden tavsiye isteyenlere cevap olarak yazdığı bu kitabı doğrudan tüm dünyada insanların karşı karşıya kaldığı sorunları hedef alıyor.”
John-Paul Flintoff, Guardian

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder