21 Nisan 2017

Suyun Gizli Mesajı / Masaru Emoto

























Sayın Masaru Emoto,
Kar kristallerinin birbirinin aynısı olmadığı bilgisinden esinlenerek, dondurduğunuz sularda oluşan kristallerin, farklı etkilere maruz kaldığında oluşturduğu fotoğrafları çekerek
suyun gizli mesajını okuduğunuz ve bizlerle de bu fotoğrafları paylaştığınız için, 
tüm kalbimle teşekkür eder, sevgi ve şükranlarımı sunarım. 


Kitaptan birkaç cümle:

'Suyu maruz bıraktığımız bütün klasik müzikler bariz özellikleri olan, iyi biçimli kristallerle sonuçlandı. Aksine, sert heavy metal müziğe maruz bıraktığımız su, parçalanmış ve kötü şekilli kristallerle sonuçlandı.

'Teşekkür ederim’e maruz kalan su çok güzel altıgen kristaller oluştururken,‘Aptal’ kelimesine maruz bırakılan su kötü şekilli ve parçalanmış kristaller üretti.

Sonraki denemeler, ‘Haydi yapalım!’ gibi olumlu ifadelere maruz bırakılan suyun güzel, iyi biçimli kristaller oluşturduğunu, ama ‘Yap!’gibi dayatmalara maruz bırakılan suyun kristal şekillendirmediğini gösterdi.'(s:16)

Beni en çok etkileyen deney de şu oldu: 3 farklı kavanoza konan pirinçlere bir ay boyunca her gün farklı davranılıyor. Birinci pirinç kavanozuna ‘Teşekkür ederim’, ikincisine de ‘Seni aptal!’demişler. Üçüncü kavanozu da görmezlikten gelmişler. Görmezden gelinen pirinç, ‘Seni aptal!’ denilen pirinçten daha erken bozulmuş. 'Teşekkür ederim’ denilen pirinç malta benzer yumuşak bir kokuyla mayalanmaya başlarken, ‘Seni Aptal!’ denilen pirinç bozulup kararmış.

Kitapta incelediğim her bir fotoğraf ders verir mahiyette.

Televizyon, bilgisayar ve cep telefonunu uzun süre kullandığım da bu fotoğraflar gelecek aklıma.
Mikro dalga fırının düğmesine basarken bir kez daha düşüneceğim.
Çocuklara ‘Ödevini yap!’, ‘Odanı topla!' gibi emir cümleleri yerine ‘Haydi yapalım!’ demeye gayret edeceğim.

Madem ki aradaki farkı fotoğraflarla somut bir şekilde önümüze koydunuz.  Kullandığımız cümlelerin ne kadar önemli ve etkili olduğunu gösterdiniz, her bir su kristalinde.
Unuttukça kendime hatırlatmak için tekrar tekrar bakacağım o fotoğraflara.

Öğrendiklerimizi uygulayabilme sabrı ver Allah’ım. 
Daha iyi bir anne, daha iyi bir insan, daha iyi bir kul olabilmem için.
Kitap için tekrar teşekkür ederim.

(Kuraldışı Yayıncılık, 2015, 144 sayfa)

KİTABIN ARKA KAPAĞINDAN:

Suyun Gizli Mesajı, uluslararası üne sahip Japon araştırmacı Masaru Emoto'nun bütün dünyada büyük yankı uyandıran su kristalleri fotoğraflarını içeren sıra dışı kitabı. Su moleküllerin düşüncelerimizden, duygularımızdan ve kullandığımız kelimelerden etkilendiğini bulgulayan Dr.Emoto, suyun, söylenen sözlere, hissedilen duygulara, gösterilen görüntülere ve dinletilen müziğe göre nasıl bir değişim gösterdiğini birbirinden muhteşem su kristali fotoğraflarıyla gözler önüne seriyor. Hem dünyamız hem de bizler büyük ölçüde sudan oluştuğumuz için suyun mesajı hepimizin bireysel sağlığı, doğanın yenilenmesi ve dünya barışı açısından muazzam bir önem taşıyor. 

Depremden hemen önce ve hemen sonra yeraltı sularından aldığı numunelerdeki kristal oluşumlarını inceleyen Dr.Emoto, bu verilerin biriktirilmesi durumunda, su kristali teknolojisinin depremleri önceden tespit etmekte kullanılabileceğini de ortaya koyuyor. 


"Yüzyıllar boyunca, insanlık, yeryüzünden sürekli çaldı ve her seferinde geride çok daha kirli bir dünya bıraktı. Ama şimdi su bizimle konuşuyor; su kristalleri aracılığıyla, bilmemiz gerekenleri bize söylüyor. Bugünden itibaren yepyeni bir tarih biçimlendirmeliyiz. Su, kendimize nasıl bir yön belirlediğimizi büyük bir dikkatle izliyor ve kayda geçiriyor. Benim tek arzum, suyun bütün insanlığa verdiği mesajın herkesçe duyulması ve özümsenmesi."

1 yorum: