26 Şubat 2013

Kitap Okumada Yeni Teknikler - Halit Ertuğrul





Büyük insanlarla  sohbet etmek, hemen herkesin arzu edeceği bir olaydır. Bunun da bir tek yolu vardır: Okumak. Bir kitabı dikkatle okumak, yazarıyla saatler süren bir sohbeti devam ettirmek demektir.Eserleri vasıtasıyla onların dünya, insan, ve hayat hakkındaki fikirlerini öğrenebilirsiniz. Kitaplar, insanlar ve asırlar arasında bilgi alışverişini sağlayan vasıtalardır. (s:15-16)


İyi seçilmiş, kendinizi bulduğunuz bir kitap en mükemmel bir rehber ve dert ortağıdır. Kimseye açamadığınız problemlerinize çözüm önerilerini, orada bulursunuz. Psikolojik bunalımlardan nasıl çıkacağınızı öğrenirsiniz. Daha da önemlisi, kızacak, ağlayacak ve her şeyi sıralayacak dilsiz bir muhatabınız olur. Bu da sizi çok ama çok rahatlatır. (s:28)



KELİMELERE TAKILMADAN OKUYUN

...Yazar, kitabını yavaş okuduğunuz için veya kelime kelime herşeyi okumadığınız için size gücenmez. Verilmek istenen mesajın ne kadarını anladığınız önemlidir. Kelimeler için değil de, düşünceler için okuduğunuzda kısa sürede daha çok bilgiye ulaşabildiğinizi fark edeceksiniz. (s:52)


Unutmayın... Ön incelemesi yapılmamış veya tavsiye edilmemiş, faydası görülmemiş, belki zararlı bulunmuş kitaplar, yarardan ziyade zarar verirler. (s:52)



HANGİ KİTABI SEÇMELİSİNİZ?

1) Seçtiğiniz kitaplar alanınızda bilginizi artırıyor mu?
2) Bilmediğiniz bir konuyu öğretiyor mu?
3) Genel kültürünüze olumlu katkılarda bulunuyor mu?
4) Yeni yorum, yeni bakış açısı kazandırıyor mu? İnsanî ilişkilerde ve normal değerlerde önemli katkılar sağlıyor mu?
5) Davranışlarınızda olumlu değişiklikler meydana getiriyor mu?
6) Arkadaşlarınıza rahatlıkla hediye edebilir misiniz?


Bu ve benzeri sorulara "evet" cevabı alıyorsanız, okuduğunuz kitap ve kitaplar sizlere çok faydalıdır ve okunmalıdır. (s:132)



(Nesil Yayınları, 2011, 160 sayfa)




IMG_2076

KİTABIN ARKA KAPAĞINDAN 



Günümüzde birçok insan, kitap okuyamadığından şikayet etmektedir. Bazı insanlar da, okumak istedikleri halde bir türlü başlayamadıklarını, başladıkları zaman da sürdüremediklerini ifade etmektedir. Yani toplumumuzda düzenli ve devamlı kitap okuma alışkanlığı bir türlü oluşamamaktadır. 



İstenildiği halde, kitap okuyamama problemi, yeteneklerin sınırlılığından değil, bu yetenekleri yeterince kullanamamaktan kaynaklanmaktadır.



Halbuki, bilgi ve kültür sahibi olmak, doğru düşünmek, güzel konuşmak, açık ve tesirli yazmak isteyen herkesin başvurabileceği ilk ve en önemli kaynak; kitaptır.
Başarılı Bir Hayat İçin Kitap Okumada Yeni Teknikler,  kitaba olan ilgiyi artıracak, okuyamama problemi olanların derdine nir nebzeçare olacak türden bir eserdir.
Kısacası; bu kitabı okuduğunuz zaman kitabı keşfetmiş, bilgi ve huzur dolu bir dünyayı tanımış olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder