28 Ocak 2012

Söz Söyleme ve İş Başarma Sanatı - Dale Carnegie








Size birinin ismi söylendiğinde, onu kesin olarak duymaya çalışın. Üzerinde ısrar edin. Kendisinden bir daha tekrarlamasını isteyin. Gösterdiğiniz ilgi onun gururunu okşayacaktır, aynı zamanda siz de dikkat harcamış olduğunuz için onun ismini unutmazsınız. Açık, kesin bir biçimde yer eder hafızanızda.(s:82)Hatırlamaya ilişkin doğal kanunlar üç tanedir: Etkilenme, tekrarlama, bağ kurma. (s: 99)

24 Ocak 2012

Küçük Prens - Antonie de Saint- Exupery



Büyüdüyseniz ve Küçük Prens kitabını okumamışsanız, geç kalmış sayılmazsınız.
Bence bu kitap çocuklardan çok, yetişkinler için yazılmış :)




Kitabı okumadan önce Dr. Sezen Zeytinoğlu'nun "Küçük Prens Üzerine Bir İnceleme"
(http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/40/502/6013.pdf) yazısını mutlaka okuyun.

23 Ocak 2012

Anlayarak Hızlı Okuma ve Öğrenme Teknikleri - Adil Maviş







Psikologlar, yaptıkları araştırmada bir davranışın alışkanlığa dönüşebilmesi için o davranışa 21 gün boyunca devam edilmesi gerektiği teorisini savunuyorlar. İlk başta kişiye zor gelen davranışlar daha sonra zorlanmadan yapılabilecek otomatik davranışlara dönüşür. Yeni bir davranışı alışkanlık haline getirinceye kadar 21 gün bilinçli bir çaba göstermeniz gerekir. (s: 24)

18 Ocak 2012

Gerçeği Arayan Genç Kız - Gülay Atasoy



Keşke bu kitap birçok sorunun beynimi kemirdiği lise yıllarımda elime geçseydi... :(

Bediüzzaman’ın Tabiat Risalesi adlı eserinden :
“İçi çeşitli maddelerle dolu yüzlerce kavanozun bulunduğu bir eczane var. Bu eczanedeki kavanozlardan bir ilaç yapılması istendi. Gördük ki her kavanozdan belirli bir ölçüyle alınan maddeler bir araya getirilerek bir ilaç yapıldı. Öyle bir ilaç ki o kavanozlardaki maddelerden biri az veya fazla olsa ilaç özelliğini kaybedecek.



12 Ocak 2012

Çocuk Terbiyesinde Doğru Bilinen Yanlışlar - Adem Güneş



Tam bir İstanbul Hanımefendisi olan, mübârek hac yolculuğundaki biricik arkadaşım:
Bedriye Teyze,
Kargo yolu ile Adem Güneş Beyefendi'nin iki kıymetli eserini hediye olarak göndermiş.




Bedriye Teyze'ciğim, beni nasıl mahçup ettin. Ne kadar ince düşüncelisin. Sen sürekli evlatların, torunların ve Ümmet-i Muhammed için gözün yaşlı bir şekilde dua ediyordun ya! Ben de 90 yaşındaki anneciğinin ağzından sana dua ediyorum: "Allah senden razı olsun. Hayırlı, sağlıklı, sevap yönünden bereketli, ahiret azığını full dolduracağın, uzun bir ömür diliyorum."

Lütfen bana kızma emi :)

09 Ocak 2012

Düşünceler - Hekimoğlu İsmail








İlmi emreden, onu bir ibadet haline getiren İslâmiyet’tir.
Şimdi dikkat edelim: İlmin kendisi mühim değil, neticesi mühimdir. Mesala, zafere ulaştırmayan harp ilmi, şifa vermeyen tıp ilmi, neticeyi bulamayan matematik ilmi, ibret alınmayan tarih ilmi, ve yaşanmayan İslâm ilmi gibi... İlmin böylesi, boş meşguliyet ve kıymetli zamanımızı yok etmekten ibarettir. (s:16)Mesela İslâmiyet üzerinde çalışan bir insan bakıyor: İçki içmek, zina etmek yasak… Yeter! Hemen bunları yaşamalı. Muvaffak olunca tekrar okuyor, görüyor ki, gıybet ve faiz zinadan daha yasak! Bu sefer bunlardan kaçmağa gayret etmeli. Yoksa sırtına kitaplar yüklü bir at olmaktan kurtulmalıyız. Denebilir ki “başkalarına faydalı oluruz.” Fakat, biz, bir mum gibi yanarken başkaları aydınlanır ki, bilmem reva mı? (s: 17)

04 Ocak 2012

Selim ve Hande - Halit Ertuğrul









Bakıyorsunuz, her iş büyük bir nizam ve intizam içinde yapılıyor. Her faaliyette bir fayda ve hikmet gözetiliyor. Şuurlu bir ölçüyle yaratılıyor her şey. Hiçbir şey başıboş değil; hiçbir mahluk kendi haline bırakılmamış. Peki, kim yaratıyor bütün bu sanat eserlerini? Bu faaliyetleri yürüten, yıldızları çarptırmadan döndüren, dünyayı canlılara beşik yapan, milyarlarca canlıya vakti vaktine rızık veren kim? Kimdir o yaratıcı ki toplu iğne başı kadar bir tohumdan dev gibi bir ağaç, bir damla sudan insan çıkartıyor?

03 Ocak 2012

Fatma Dua "Engel" Tanımaz - Ahmet Bulut



Ahh Fatma ahh! Çok Tatlı'sın :)



Kendini bulmana vesile olan teyzene ve bizlerin seni bulmasına vesile olan Senai Demirci Beyefendi'ye, Ahmet Bulut Beyefendi'ye teşekkürü bir borç bilirim. Cennet biletini elinde tutan anneciğine hürmetler sunarım.