26 Şubat 2011

Gençlerle Başbaşa - Ali Fuad Başgil



Genç okuyucum! Başarılı olma yolunda rastlayacağın başlıca düşmanlar; başta tembellik olmak üzere, kötü arkadaş ve kötü örneklerdir. Bu arada kötü kitap ve kötü hocanın sana yapacağı kötülükten de bahsetmek ve seni bunlara karşı da uyandırmak gerekir.

23 Şubat 2011

Söz Yangını - Senai Demirci




Gıybet eden, doğruyu söyler. Yalan söylemek, gıybetin tanımı içinde yoktur. “Kardeşin hakkında, onun hoşlanmayacağı doğru şeyleri söylemen gıybettir” der Peygamberimiz. Her söylediğimiz doğru olmalı, evet, ama her doğruyu söylemek doğru değil demek ki… Gıybetin konusu, söylememin doğru olmadığı bir doğrudur.

17 Şubat 2011

İçimdeki Cennete Yolculuk - Ümit Meriç



Kur’an-ı Kerim Peygamberimize(a.s.m) nazil olmuştur ama her an hepimiz için tekrar nazil olmaktadır. Bunu çok kereler tecrübe ettim. Tecrübe edenlerden de dinledim. Kur’an-ı Kerim yaşayan bir kitaptır. Onun için de “mucize” dir. 1957 yılından itibaren kitap okumaya başladım. Önce babama okudum, sonra kendim okudum. Herhalde elli senedir kitap okuduğum söylenebilir. Bütün bu kitapları okuduktan ve otuz yıla yakın bir süredir, kusur-u küsuratıyla namaz kılmaya niyet eden bir kul olduktan sonra geldiğim nokta şudur:

15 Şubat 2011

Erkek / Kadın Gözüyle Aşkın Bir Yüzü - Cengiz Hortoğlu & İkbal Gürpınar





Erkek Gözüyle Aşkın Bir Yüzü

Onu kırmamak için daha fazla konuşmadım. İletişimin evliliğin temeli olduğunu bugün daha iyi öğrendim. Anlaşılmaya çalışmak yerine anlamaya çalışmalıydım. Dinletmeye çalışmak yerine dinlemeliydim. (s. 44)