03 Kasım 2006

Aile Bilgeliği - Robin Sharma



Ebeveynlerin çocuklarına verebileceği en büyük hediyelerden biri de okuma sevgisi ve iyi kitap tutkusudur. Çocukların yaşamlarında karşılarına çıkabilecek tüm soruların cevapları kitaplarda mevcuttur. Tarihteki en bilge düşünürlerin akıllarının derinliklerine girip onların en ayrıntılı içgörülerini öğrenebilirler. Her akşam çocuklarınla birlikte yarım saatlik bir okuma seansı düzenlemeni öneririm. (s: 87)


Herhangi bir dükkandan küçük paralara alacağın bir buket çiçek ev ortamında milyon dolarlık bir etki sağlayacaktır. (s: 92)

…evinin her odasına temiz hava girmesini sağlamanı öneririm. Belki de ciğerlerimize ne kadar çok oksijen alırsak kişisel canlılığımızda o kadar fazla oluyordur. (s: 93)

Çoğu ebeveyn ev ortamlarındaki gürültü düzeyine dikkat etmez, ancak huzurlu bir ruh hali için en gerekli şeylerden biri de budur. İçinde bulunduğunuz ortam düşüncenizi şekillendirir. Televizyon hep açıksa, bilgisayar oyunları devamlı çalışıyorsa ve radyo da yüksek sesle çalıyorsa eviniz asla dış dünyanın etkilerinden uzak huzurlu bir sığınak olamayacaktır. (s: 94)

Bütün gün çalışıp akşam evdeki işleri yapan, bu arada da çocuklarına bir masal okuma zamanını yaratan bütün anne ve babalar bir anlamda kahramandırlar. (s:123)

Çocuklarınla birlikte bir arkadaşına ziyarete gittiğinde daima hediye götür ki, çocuklarında bu alışkanlığı kazansın. Fazla abartmana gerek yok. Önemli olan düşüncedir. Bahçenden toplayacağın çiçekler ya da çocukların elişi kağıdından hazırlayabilecekleri bir kart gibi basit şeyler işini görür. Hediyen sıcak bir kucaklaşma, kocaman bir gülümseme de olabilir. Böylece, kısa süre sonra onlar da verme alışkanlığı kazanır, paylaşmanın ne kadar harika bir duygu olduğunu kavrarlar. (s:156)(GOA Yayınları, 2006, 192 sayfa)


47


KİTABIN ARKA KAPAĞINDAN:
Robin Sharma, yaşamda kılavuz olacak pratik derslerle olduğu kadar, derin anlayışı ve içten coşkusuyla biz okurlara AİLE LİDERİNİN BEŞ USTALIĞI’nı öğretiyor.
Çocuğunuzun doğal yeteneklerini ve üstün becerilerini çözerek hayata salıverin.
Sevdiklerinizle aranızdaki bağları derinleştirin.
Çocuklarınızı karakter açısından güçlü, zihinsel açıdan akıllı olmaya teşvik edin.
Çocuklarınıza büyük düşler kurmayı ve gerçek başarıyı bulmayı öğretin.
Hayatınıza dengeyi geri getirerek daha sade, daha neşeli ve daha huzurlu yaşayın
Hayatta neyin önemli olduğunu yeniden düşünün ve size vereceği armağanların keyfini çıkarın.

4 yorum:

  1. bu kitabı satın almak istiyorum fakat bulamadım.

    YanıtlaSil
  2. ADIM MUSTAFA EREN " BU KİTABI ÇOK DEĞERLİ TATLIMI TATLI BİR BAYAN ARKADAŞIM ÖNERDİ " İNANIN HAYATIN HER ALANINDA ACI İLE TATLIYI HİSSEDEBİLMENİN BİLE BAZEN NEKADAR ANLAMLI OLDUĞUNU ZAMAN İSTER İSTEMEZ SİZE ÖĞRETİYOR.. KİTABIN ANA KONUSU GİBİ BANA BU KİTABI ÖNEREN KİŞİDE DUYGU DÜŞÜNCELERİYLE ZATEN BEYNİMDE YER EDİNDİ.. BENCE DENEYİN KİTAP HARİKA....

    YanıtlaSil
  3. bu kitabı şu anda bitirmiş bulunuyorum başladığım kişiyle bitirdiğim kişi arasında fark olduğunu düşünmeye başlıyorum :))

    YanıtlaSil
  4. ::MUTLAKA OKUYUN:: 'OKUTUN'
    ßu Kitaßı ISrarLa OkumamI iSteyen arkada$ıma $imdiden t$q £diOrum.Daha YarısındayIm,Dün ßaşLadIm ßu qeCe tamamLıyCam in$.ßuqunden ßaşLadım farkLı ßi diLden dünyaya ßakmaya:)

    Y£t£Ri KadaR S£vm£mi$tim
    SüR£qLi m£$kuLdüm
    HayaT YanI ßa$Imda ßir y£Lk£nLi qißi S£SSiz v£ hIzLI q£Çip qid£rk£n;
    ߣn Hayata HazIrLanmaqLa m£$kuLdüm..!

    YanıtlaSil