18 Ocak 2016

İstemenin Esrarı / Muhammed Bozdağ





























Güç, bileğinizde ya da beyninizde değildir; güç, Şefkatli Sahibinize yönelen acizliğinizde, kalbinizin temizliğinde ve isteklerinizin içten olmasında gizlidir. (s:20)

Allah açık kalplere rahmetini hissettirmek için mucizeler yaratır. Milyarlarca yumurtanın içerisine hapsettiği yapışkan sıvıları civcivlere, balıklara ve daha başka milyarlarca canlıya dönüştürür. Sert ve acı ağacın ince ucundan tatlı üzümü, ekşi limonu, kırmızı vişneyi uzatır.
Kullandığı paketleme sistemi inanılmazdır.
Hiç kimse eserlerini O'nun kadar güzel ambalajlayamaz. Elmanın kabuğu başka, karpuzun kutusu değişik, patlıcanın çantası farklıdır. İnanılmaz paketleme, insana sunulan besleyici sanat eserlerinin erimesini, çürümesini, ekşimesini, buharlaşıp uçmasını veya kokuşmasını önler. Ta ki insanlar dikkatli bakınca gerçek Yaradan'ı anlayabilsinler. (s:114)

Öğrenme isteği yolunda gösterdiğimiz çırpınışın hiç olmazsa onda birini, öğrendiğimizi uygulayabilme isteği için gösteriyor muyuz?
Peygamberimiz "Bildiğini yaşamak suretiyle Allah'tan kork." buyurur. Yüce Yaradan da öğrenip anlatmakla yetinenleri "İnsanlara iyiliği öğütler de kendinizi unutur musunuz?" sorusuyla uyarır. (s:128)

O karıncalar, arılar gibi küçücük canlılarına ilhamla yol gösteriyor. Gerektiğinde bir karıncanın susuzluğuna acıyarak yağmuru gönderiyor. Bunlara rağmen, çok önem verdiği insanlardan biri olan bizi neden ciddiye almasın? Her an sevgisine ulaşmamızı istemiyorsa, doğrudan kendisine ulaşan o özel telefon hattını neden her bir kalbe tek tek tahsis eder? (s:132)

Duaların bir kısmı vahye dayanır. Yüce Allah bizlere Kur'an'da muhteşem dualar öğretti. Şüphesiz dilimizden dökülebilecek en güzel ve  ve güçlü anlatımlı dua, Kur'an'da geçen dualardır. (s:184)

Beklemediğiniz bir desteğin kapınızı çalmasını istiyorsanız, insanlara ve dostlarınıza beklemedikleri duaları gizlice gönderin. (s:198)

(Yediveren Yayınları, 2015, 240 sayfa)




KİTABIN ARKA KAPAĞINDAN:

Minik bir çiçek tohumu kuvvetli bir rüzgârla kanatlanıp uçarsa, dağların ötesindeki vadileri çiçek bahçesine dönüştürebilir. Makbul dua arştan yetişip kalbimizi kanatlandıracak böylesi bir ilahi rahmet rüzgârıdır. Çalışmak bir huzur ve başarı fidanı dikmekse, dua etmek o fidanı sonsuzluk ağacına dönüştürmektir. 

Yürekten dökülen bir damla masum gözyaşı, her zerre işi bizzat Yaradan'ın yüce indinde yeryüzü gezegeninden de üstündür. Arşı titreten samimi yakarışa karşı gerekirse yüce Yaradan doğa yasalarını bile susturur. Mesela İbrahim Peygamberi (as) ateş yakamaz, Yunus Peygamberi (as) balık parçalayamaz, Yusuf Peygamberi (as) kuyu unutturamaz. 

Makbul duanın sırları vardır. Tek bir içten duanın bedeli koca bir Cennet sarayı olabilir. İstemenin Esrarı bizimle duanın sırlarını paylaşıyor. Dualarımız ölümsüz servetimiz olabilir. Sorunları ezip geçmek amacıyla duanın gücünü kullanabiliriz. 

İstemenin Esrarı' nı okuyanlar şöyle yazdılar: 
"-Defalarca okumak ve okumak istiyorum." 
"-Kitabınızı okurken ne canımda can, ne el ve ayaklarımda derman kaldı." 
"-Bu kitabı okuyunca kalbim manevi bir havayla doldu taştı."
 "-Ancak bu kadar güzel bir anlatım olur ve bir yazarın kitabı ancak bu kadar merak edilir."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder