02 Ağustos 2012

Yol Arkadaşım - Esra Nuray Sezer



Ne yazık ki biz hanımlar bu önemli hususlara genellikle dikkat etmiyoruz. Akşam eve yorgun argın gelen eşlerimize kapıyı açar açmaz karşılarına  pejmürde ve gergin bir vaziyette çıkıyoruz. Hatta belki ortada bir yemek bile hazır değil. Bu da yetmezmiş gibi çok yorgun olduğumuzu ve çocukların  bize yaptığı şeyleri anlatıyoruz. Erkeğin enerjisi zaten bitmiş olduğu halde, bir de biz negatif enerjimizi yüklediğimiz zaman o ne hale geliyor, bir düşünün bakalım.

Erkek oldukça yorulmuş, tam sakin bir limana demir atmak isterken birdenbire fırtınaya tutuluyor ve bu durum, daha da gerginleşmesine ve tüm gecenin tatsız geçmesine sebep oluyor. Sonra da erkek için; evine,eşine ve çocuklarına ilgisiz deniliyor. Hak mıdır bu?
Hanım kardeşlerime hep şu tavsiyede bulunuyorum: "Bütün gün iş yaparak kendinizi yormayın; eşiniz eve geleceği saatlerde gergin olmayın. Artık erkekler, saçını süpürge eden yorgun bir kadından ziyade, kapıda neşeyle kendisini karşılayan, ona günün yorgunluğunu unutturun, hayatı güzel gösterecek bir kadın istiyorlar." (s:40-41)
Kur'an her ne kadar bir emir, bir zikir, bir dua, bir hikmet kitabı olsa da aynı zamanda toplum, şahsi ve aile hayatımızı düzene sokan semavi bir kitap değil mi? İşte bu nedenle hayatını Kur'an'a göre ayarlayan Efendimiz, "Kadınlarla iyi geçinin" ayetini hayatına tam manasıyla tatbik ediyor hanımlarına hep iyi  davranıyordu. Bundan da anlaşılacağı üzere, Allah bu görevi  öncelikle erkeklere  vermiş. Ama bunu çok az erkek bilip idrak ediyor. (s: 44)

Bizim toplumumuzda neslin devamı adına, erkeklerin soyadlarını devam  ettirmeleri açısından erkek çocuklarına biraz daha fazla değer verilmektedir. Hâlbuki biz inanan insanlar için dünyaya gelen ve kaderde cinsiyeti yazılmış olan bu evlatlar yalnızca birer emanet ve dünya imtihanıdır.(s:106)

(Nesil Yayınları, 2011, 107 sayfa)

6

KİTABIN ARKA KAPAĞINDAN

Hayata birlikte yol alan iki kişi...
İki yolcu...
Kimi zaman birbirleriyle hemhal olan, kimi zaman zıtlaşan iki ayrı beden ve ruh.
Hayat yolculuğuna birlikte çıkmaya karar vermiş bu iki insanın, yani eşlerin birbiri ile münasebetleri nasıl olmalı peki?
Hayat bir yolculuksa ve bu yolculuk birlikte tamamlanacaksa, bu iki yol arkadaşı önlerine çıkan engelleri nasıl aşacak ve birbirine nasıl destek olacak?
Elinizdeki kitap, bu sorular için gayet basit ve güzel çözüm yolları sunuyor.
Eşlerin birbirine pek çok konuda nasıl yardım edeceği ve yaşanılan sorunların nasıl aşılıp çözüme kavuşturulacağı, yol arkadaşlığının nasıl olması gerektiği o kadar güzel anlatılıyor ki...

1 yorum: