05 Nisan 2012

Kraliçenin Pireleri - Tarık Tufan



Bir sabah uyandığınızda Tanrısını yitirmiş bir kentte yayılan şeytan uğultuları, kulaklarınızı patlatırcasına dolar şirket odalarınıza. Son ayet, hesap tablolarının ve istatistiklerin arasında kaybolmuştur. Söylenecek son duaların unutkanlığı yakar vücudunuzu. Terleten bir titreyişi engelleyemez fiyakalı takım elbiseleriniz...
Kendi ölümüne dahi geç kalmış zavallı bir ruhun acısı düşer payına.(s: 8-9)


Ölüm hep erken gitmektir.
Hep erken bitirmek elde kalan ne varsa.
Oysa haziran ölümleri bir daha asla bitirmemek.
Hep yarım kalmış heveslerdir, ayaklarımızı ağırlaştıran. (s:71)
Yaşıyorsak sonrası hep var.
Yaşıyorsak hayata en anlamlı cümleleri söyleyebilme şansı hep var. Geri dönebilme ve yeniden başlama şansı. En önemlisi de bu hep yeniden başlama şansı. (s:89)

Şehrin ucuz senaryolarında, üçüncü sınıf ölümler düşecek payınıza. Bir haber ajansının masasında kayda değmez ölümlerle çöpe düşecek haberiniz.
Henüz hayata doymadan gideceksiniz.
Gencecik gideceksiniz.
Gözünüz arkada gideceksiniz.
Aniden gideceksiniz.
Daha dün bir şeyciğiniz yokken gideceksiniz ve kuyruklarda bir kişilik yer açılacak. Baylar ve bayanlar bir adım daha ilerleyecek.
RŞehir sadece bir adım fazladan atacak gidişinizle.
Bir adımlık anlam taşıdığınızı fark edeceksiniz. (s: 160)

(Profil Yayıncılık, 188 sayfa)

IMG_1589


KİTABIN ARKA KAPAĞINDAN:

Gözlerin alabildiğine uzakları görebilmeli baktığında. Şehrin her bir köşesini ve her köşesinde başka bir hayata dönüşen gölgeleri farkedebilmeli. Sahici olan ne varsa ve içinde yaşamak adına bir giz taşıyan ne varsa farkedebilmelisin. Böylece zaman senin kollarında uzamalı. Bazen akrebi sımsıkı avuçlarında tutmalısın. Kimi zaman da bir yelkovanın sırtında savaşmalısın ara sokakların içinde.

Gözlerin alabildiğine uzakları görebilmeli her baktığında. Gizli akıtılan gözyaşlarının, yarım kalmış hesabı hırslandırmalı yüreğini. Soğuk bir odada, eskimiş bir yatağa uzanmış ve kısık yanan bir lambaya saatler boyunca bakan bir adamın incinmişliğine dikkat kesilmelisin. Onurlu bir adamın incinmişliğiyle puslanmış sokaklarda yürüyüp ihanetin ayak izlerinde okumalısın hayatın kaypak yüzünü.

2 yorum:

  1. Explorer'dan açmayı akıl ettim de yazabiliyorum şimdi:) Gönderilerinizi görüyorum ama tıkladığımda donuyor, google chrome'da.

    Şimdi tek tek bakacağım:)

    İyi akşamlar.N.Narda

    YanıtlaSil
  2. Nagihancığım Google chromela başım dertte :(
    İki sefer denedim. Yükleyemedim. Explorer'la yolumuza devam :)

    YanıtlaSil