Ataletli kişileri anlatmak için "Üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi hareket eden", "Yumurta kapıya dayanmadan harekete geçmeyen" gibi deyimler kullanılır. (s: 23)
Atalet yüzünden "yapmamız gerektiği halde yapmadığımız" işler birikir, büyür, çoğalır ve zamanla karşımıza çözemeyeceğimiz kadar büyük problemler halinde çıkar. (s: 57)
Süreci zor ve sıkıcı olan davranışlar genellikle tekrarlanmak istenmez. Kitapla ilk tanışması sıkıcı ders kitapları üzerinden olan çocukların, sonradan kitap okumayı sevmemesine şaşmamak gerekir. (s: 89)
Yapmanız gereken ama yapmadığınız bir şeyi, kalkın ve yapın. Bu, kendinize verdiğiniz güçlü bir "kendime söz geçirebilirim/ben kendime egemenim" mesajı olacaktır. (s:123)
Ataletli olduğunuz için harekete geçmiyor değilsiniz, harekete geçmediğiniz için ataletli oluyorsunuz! (s: 176)
(Alfa Yayınları, 2010, 189 sayfa)
KİTABIN ARKA KAPAĞINDAN
OLDUĞUN YERDE DURARAK OLMAK İSTEDİĞİN YERE VARAMAZSIN
Hayatta başarılı bir insan olmak istiyorsunuz. Başarılı olmak için neler yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Bunları niçin yapmanız gerektiğini de biliyorsunuz. İsterseniz nasıl yapabileceğinizi de biliyorsunuz. Yapmamakla neler kaybettiğinizi ve yaparsanız neler kazanacağınızı biliyorsunuz. Ama yine de bir şey yapmıyorsanız, sizi durduran nedir?
Atalet!
İşinde başarılı olmak isteyen, bunun için neler yapması gerektiğini bilen, niçin yapması gerektiğini bilen, nasıl yapabileceğini bilen, yapmamakla neler kaybettiğini ve yaparsa neler kazanacağını bilen ama yine de hiçbir şey yapmayan bir kişi atalet halinde yaşıyor demektir. Atalet, eylemsizlik, durağanlık, hareketsizlik demektir. Tembellik, ağırkanlılık, yılgınlık, yavaşlık, yorgunluk, tükenmişlik, hantallık, söylenmecilik, ertelemecilik, mazeretçilik tipik atalet göstergeleridir.
Üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi hareket etme ve 'yumurta kapıya gelmeden harekete geçmeme' gibi davranışlar ataletlilerde sık görülür.
Bu kitap bir kendini harekete geçirme kitabıdır. Tembelliği yenmek isteyen atalet savaşçıları için yazılmıştır. Atalet halini analiz eden ve başa çıkma yollarını gösteren ilk ve tek kitaptır.
"Tanrı bize iki yuvarlak organ verdi: biri oturmak, diğeri düşünmek için. Başarımız hangisini daha çok kullanacağımıza bağlı"
Ann Landers
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder