21 Temmuz 2010
Ruhsal Zeka - Muhammed Bozdağ
İnançlarımız her yerde, her zaman her işimizi etkiler. Zamanın değerini bildiğine inanan parkta kitap okur, düşünür; hayatın anlamsız olduğuna inanan bulunduğu noktada tembelce bekler. İnsanların değerine inanan her yeni yüze tebessümle selam verir, insanlardan nefret eden somurtur, kimseyi görmek istemez. (s: 38)
Bir zamanlar Avrupa müzik listelerinde başı çeken Yusuf İslâm’ın –eski adıyla Cat Stevens- hikâyesini bilir misiniz? Sevimli bir sahilde yüzerken, öldürücü bir dalga onu alıp götürür, gücünü yitirir ve ölümle burun buruna gelir. Öleceğini anladığı o an, gerçek bir içtenlikle Evrenin Sahibi’ne yönelir: “Tanrım! Eğer beni kurtarırsan, hayatımı senin davana adayacağım” der. Ardından , büyük bir dalga onu alır ve sakin sahilin bağrına, sağ salim teslim eder. Cat Stevens, yaşadığı şok yüzünden, kurtulmasına vesile olan bu duayı unutmuş; ama çok geçmeden dinlere ilgi duymuş, yıllar sonra, ruhunun derinlerinde aradığı Yaratıcıyla tanışmıştır. (s: 120)
Israrın ömür boyu sürmesi dinlenme aralıklarıyla mümkündür. Dinlenebilen öğrenci, yılda 200 kitap okuyabilir; aralıksız okuyan kırk sekiz saatte çöker, hiçbir kitap okuyamaz hale gelir. Dolayısıyla tekrarlamanın periyodik olması; yeniden güç ve enerji almak için dinlenme araları verilmesi gerekir. “Böl, parçala, yut” tekniği, ancak ısrar sayesinde işe yarar. Çok önemli bir incelik: Başarı çok çalışmayı gerektirir; fakat başarısızlığın birinci nedeni, dinlenmeksizin çalışmaktır. (s: 145)
Hayatınızdaki kişileri hatırlayın veya isimlerini listeleyin. Kendileri için “Sağlıklı olmaları, cehennemden kurtulmaları, mutlulukları, başarıları” gibi dualar belirleyin. Her hatırladığınıza dualardan bazılarını gönderin. Bu tür etkinliklere her gün yer verin. Muhataplarınız bilmeseler de melekler dualarınızın yankısını size samimiyetiniz oranında döndürürler. (s: 236)
Nazar etmeye ve nazara uğramaya karşı her gün uyanık olun: Bugün kimseyi kıskandınız mı? Kimseye maşallah demeden hayranlık duydunuz mu? Tövbe edin. Dikkat ve gıpta çeken zekânız, ahlakınız, güzelliğiniz, servetiniz, başarınız var mı? Kıskanan hayranların nazarı yıkıcıdır. Üstün özelliklerinizi yakın çevrenizden gizleyin, Felak ve Nas surelerini sabah akşam okuyun. Enerjinizi dengelemek için banyo, yüzme, toprakla temas, doğaya açılma gibi etkinlikleri artırın. (s: 236)
Muhtaçlara zekât ve sadaka vermek en etkili korunma-arınma yöntemidir. Bu yolla belalardan korunabilir, manevi desteklerinizi arttırabilirsiniz. (s: 274)
(Yakamoz Yayınları, 2010, 286 sayfa)
KİTABIN ARKA KAPAĞINDAN:
Maddi güzelliğinizin arkasında gizlenen muhteşem mananızı keşfettiniz mi? Görünmez bir El'in, şans, kaza, içgüdü, ilham görüntüsüyle hayatınızı yönlendirdiğinin farkında mısınız? Neler oluyor?
Evrene hükmeden gizli bir El, damlalardan bebekler, kelebekler, çiçekler, dağlar, denizler, gözler, gönüller tasarlıyor. O'nu tanıdınız mı? Hayata gülümsediğiniz günden beri kalbinizle konuşan o gizli El size ne diyor olabilir?
Ruhsal Zekâ'yı okudukça, kalbinizde yükselen bir güneş, çevrenizde gülümseyen siluetleri gecenin karanlığından kurtaracak. Çalışkan, ümitli, heyecanlı, huzurlu, kanaatkâr, ısrarlı, zeki, sevimli bir sonsuzluk yolcusu olduğunuzu hatırlayacaksınız.
İnancın, iyi niyetin, olumlu duygunun, ısrarın, kanaatkârlığın, ruhsal etkileşimin gücünü ve ilahî iradeyi keşfetmeye hazır mısınız? Ruhsal Zekâ, gizli bir El'in görünmez planının, maddeci bilimin göremediği sırrını açıklıyor. O gizli El'e dost olmayı seçerseniz, evrenin kalbine girersiniz.
İşte bazı okuyucu yorumları:
- "Hiçbir kitabı bu kadar meraklanarak okuduğumu hatırlamıyorum."
- "Başarı yolcularının aklına kıvılcımdan öte bir ateş bırakıyor."
- "İnsanı öyle anlatıyorsunuz ki kendime hayran kaldım."
- "Bir kitaba böylesine bağlanacağımı düşünemezdim."
Hayat bilgeliği sizi bekliyor. Bu kitaba, basıldığından beri gösterilen muhteşem ilginin sırlarını siz de keşfedin. Engelleriniz merdivenleriniz olsun. Kale gibi bir nur çevrenizi kuşatsın. İnanıp direnin ki, ıssız çölün sessiz kuyusuna da düşseniz, ilahî yardım size gönderilsin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder