29 Kasım 2014

Çocuk Kalbi / Edmondo De Amicis



Bir gün Stardi'lere gittim. Zengin bir aile değillerdi ama evde güzel bir kitaplık vardı. Stardi bütün okul kitaplarını biriktirmiş. Onları özenle saklıyor. Pek fazla kitap satın almış sayılmaz ama kendisine hediye edilenleri titizlikle saklamış.

25 Kasım 2014

Kuzular Vadisi / Üstün Dökmen



Nice dünyalı diyor ki: "… Ama, burç kitaplarında burcumu okuduğumda, karakterim çıkıyor."
Burç kitaplarına göre Yengeç burcunun erkekleri annelerine düşkündür ve suyu da severler.

20 Kasım 2014

Edep Ya Hu /Münevver Ayaşlı



Padişah selamının kuvvetini ve kudretini, bir de rahmetli feylesof Rıza Tevfik Bey'den dinleyelim. Rıza Tevfik Bey menfada iken bir gün yolu Londra'ya düşer. Eski dostu ve büyük Mevlevi muhibbi Nicholson'u ziyarete gider ve iki ahbap külfetsiz hasbihale başlarlar. Rıza Tevfik Bey, Nicholson'a "Niye bu kadar Sultan Abdülhamid Han ile uğraştınız ( İngiltere'yi kast ederek) ve sonunda yıktınız?" der.

14 Kasım 2014

Hiçbiryer /Fatma Barbarosoğlu



Yere düşen kıza bakıyor el arabasının içinde tekne taşıyan gelin. Hiçbir şey demiyor. Köyden biri olsa laf atardı muhakkak. Yere düşmüş yatana, "Kimlerdensin?" derdi. "Şehirde yürümeye benzemez burada yürümek" derdi. Ağzından çıkan her kelam tokmak niyetine.

12 Kasım 2014

İlaçsız Yaşam / Ümit Aktaş




ÖNEMLİ OLAN, HASTAYA ZARAR VERMEDEN HASTALIĞINI TEDAVİ ETMEK!

...Modern tıp ve ilaç sektörünün insan sağlığına yaptığı katkıları reddetmek tabii ki mümkün değil, zaten hiçbirimizin de böyle bir iddiası yok. Fakat modern tıp ekolünün geleneksel tıbbı ve onbinlerce yıl boyunca biriken bilgiyi yok saymasına ne demeli?
...Özellikle tıp doktorlarının insan sağlığı ile ilgili konularda at gözlüğü takmalarını kabul edemiyorum. İnsan vücudunun işleyişi ile ilgili olarak bildiklerimiz henüz devede kulak bile değil, öyleyse, sadece benim bildiğim doğrudur diyerek tek bir şarkı tutturmak ve söylenen diğer tüm sözlere kulak tıkamak niye? (s: 41)