31 Mart 2014

Hayata Dair Notlar/Ahmed Günbay Yıldız




Kendini bulunduğun handa kiracı olarak yaşamaya alıştırmalısın... Oldukça kısa bir zaman ve mutlaka ayrılacağını yüreğinde duya duya kalacağın bir handır dünya... Ömrün iklim şartlarını kafanda oluşturamadan yaşama kavgası verdiğin geçici bir mekandasın... Temelli kalıcılık hissine kapılan duygularına bunu sık sık hatırlatarak yaşamalısın... (s: 47)

27 Mart 2014

Son On Beş Dakika/Fatma Barbarosoğlu



...Biliyorsunuz ben psikiyatristim. Bazılarına göre deli doktoru, bazılarına göre kaderini taşıyamayan hastaların kederine kanat geren. Bir hastam söyledi bunu: Benim kederlerime en yakınımdakiler kol kanat gerseydi, size gelmezdim dedi. Yıllarca gittiğim doktorlar beni hep uyuttu.

25 Mart 2014

Uçuş Denemeleri/İbrahim Tenekeci




DÜNYAYA ÇARPMAK
Nerede bir cenaze görsem, vaktim müsaitse eğer, hemen cenazenin peşine takılıyor, namazını kılıyor, hakkımı helal ediyor, mezarlığa gidiyor, gömülene kadar rahmetlinin yakınıymış gibi davranıyorum.
Bir cenaze daha.

21 Mart 2014

Gülme Başına Gelir Komşuna/Mine Sota




Mine Sota Hanımefendi'nin kitaplarını okurken, etrafınızda kimsenin olmamasına dikkat edin. Yerli yersiz kıkırdamalar olabileceğinden, yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir. 
Bir dost tavsiyesidir :))

18 Mart 2014

Müslümanın Yaşam Koçu/Sayeda Habib




Neden kontrol edemediğimiz şeyler bizi deliye döndürüyor?
Şimdi, birinin sana hoşlanmadığın bir şeyi söylediği son olayı hatırla. Belki önemsiz bir şey demişti ama seni öyle kızdırdı ya da canını sıktı ki... Bunu kaç defa düşünüp durdun? Bir değişiklik oldu mu ya da unuttun mu? Ona harcadığın enerjinle daha faydalı başka bir şey yapabilir miydin?  

14 Mart 2014

Çocuğunuzla İşbirliği Yapın/Elizabeth Pantley


Bilmeden de olsa, genelde aileler çocuklara, sanki onlara söyleneni anlama yetisinden yoksunmuşlar gibi muamele ederler. Direkt ve net iletişim kurmak yerine, anne ve babalar davranışları onaylamadıklarını bildirmek ve çocukların işbirliği yapmalarını sağlamak için analiz etme, suçlama ya da iğneleyici ifadeler kullanma yollarını seçerler. Bu şekilde ebeveynler basit bir ifadeye ağır duygusal yükler ilave eder ve bunu bir mücadeleye dönüştürürler. (s:67)

07 Mart 2014

Duyarlı Gencin Hayat Rehberi/Sıtkı Aslanhan




Aşırı okuma bizi daha zeki kılmaz... Bazı insanlar kitapları basitçe yutarlar... Onlar bunu yaparken "sindirmek", okunanı işlemek, hazmetmek ve anlamak için gerekli olan zorunlu düşünce fasılalarına riayet etmezler... Bu tür insanlar konuşurken, Hegel ve Marx'tan bazı parçalar ham olarak işlenmemiş halde çıkar... Bir arının polenleri bala dönüştürmesinin "dahili" çalışma ve zaman gerektirmesi gibi okuma da şahsi bir katkı gerektirir...(s:16)
'Aliya İzzetbegoviç' (Zindandan Notlar) 

04 Mart 2014

Ruh Sağlığını Koruma Yolları/Recai Yahyaoğlu





"Lütfen okumaya devam edin. Çok fazla okuyun. Ne kadar çok okursanız, o kadar çabuk kendinizi bulursunuz ve ufkunuz açılır. Okumak yaşamaktır. Yeni bir yaşama merhaba demektir. Hem sıra dışı, hoş bir yaşamdır bu. Hepiniz okuma alışkanlığı kazandıktan sonra yaşayacağınız değişimden memnun olacaksınız. Ne bulursanız okuyun. Ayrım yapmaksızın okuyun. Sağ ve sol görüşten olsun önemli değil... Yazılmış her eser, okunmaya değerdir. Bununla beraber, sizi kötü yönde etkşleyen ahlakınızı bozan eserlerden uzak durun. Siz, öncelikle ihtiyaç duyduğunuz eserlere yönelin." (s:42)