27 Şubat 2014

Öfke Kontrolü/Mehtap Kayaoğlu



...Bir sorunla karşılaştığınızda öncelikli olarak iki soru gündeme gelir:
a) "Hay Allah, nereden çıktı bu şimdi?"
b) "Nasıl çözümleyebilirim?"

21 Şubat 2014

Öğle Uykusu/İbrahim Paşalı





Allah'ım bu yazıları beğeneceğini umuyorum, bağışlanmamı diliyorum.(Kitabın önsözünden)


Birçok İslâmcı yazar da herkes gibi, yıllardır, İslâm dünyasının geri kaldığından bahseder. Ama nereden ve ne'den geri kaldığımıza, müslümanların İslâm'ın hangi hedefinden geri kaldığına tatmin edici bir cevap veremezler. Ders kitaplarının zararları her yerde kendini gösteriyor ne yazık ki. Küçük yaştan itibaren İslâm dünyasının geri kaldığını, tembel olduğunu, büyük teknolojik buluşlar yapamadığını duyan bir çocuk, ondan sonra ne okursa okusun, hep bu zemin üzerinde kuruyor cümlelerini ve hayatını.

18 Şubat 2014

Hayata Düşülen Dipnotlar/Hekimoğlu İsmail




Geçen gün otobüste geliyoruz. Yanımdaki arkadaşa anlatıyordum: "Arkadaşlar arsa, daire aldıkça çoluk çocuğunu haberdar ediyorlar. Onları sevindirmek istiyorlar. Fakat yaş ilerliyor, mal artıyor. Ahiret yolculuğu başlıyor.Hiç değilse malımdan bir kısmını hayır işlerine vereyim dediği an, kıyametler kopuyor. Çocuklar büyümüş, hepsi düğün parası, sermaye istiyor.

12 Şubat 2014

İstanbul Yüzlü Kadın/Ahmed Günbay Yıldız



Fas'tan dönerken uçağa binmeden önce içtiğim kahve, bu kitabı uçakta bitirmeme sebeptir:)



Kadın Yüreğim
Yazmak isteyişim sadece bir tutku değil... Kendimi ifade edebilmek için tutmuyorum kalemi... Ebediyete anlamlı bir mektup yazıp bırakabilmenin telaşı içinde çırpınan yüreğime söz anlatamayışım... Yeryüzündeki olumsuzlukları görüp tespit ettikçe "bunları yaz" diye haykıran duygularımın acımasız savuruşlarındayım...

10 Şubat 2014

Fas Gezi Notları

06/02/2014
Fas Marakeş'teyiz.
Keşke kızlarımızda yanımızda olsaydılar.



01 Şubat 2014

Gece Yürüyüşü/Metin Karabaşoğlu




...bizler, bugünün çocukları olarak, zihnimizin terütaze, dimağımızın saf, fikrimizin tertemiz olması gereken bebeklik ve çocukluk dönemlerinde önce televizyona, ardından sokağa ve 'milli eğitim'e emanet edildik. Ve şimdi de, kendi çocuklarımızı onlara emanet etmekteyiz.