31 Aralık 2012

Rahat Bırakın Beni \ Gençlik Terapi Hikâyeleri-1(Sosyal Fobi) - Adem Güneş



Kitabın başındaki yazı oldukça dikkatimi çekti doğrusu:

"Bu kitap bilinçaltı terapi yöntemiyle hazırlanmıştır.
Okuyucu, kitabın ilerleyen satırlarında bilinçaltı terapinin tesiri ile kitabın amacına uygun olarak yönlendirilecektir."
Kitabı okuduktan sonra, diğer serilerini de almaya karar verdim.

Karıncanın Aşkı - Feridüddin Attar



Feridüddin Attar'ın "İlahinâme" adlı eserinden seçilmiş birbirinden güzel hikâyeler yer alıyor kitapta...

29 Aralık 2012

Babam Abdülhamid Saray ve Sürgün Yılları - Şadiye Osmanoğlu






















Babam gayet dindardı. Benim de hayatta esas desteğim, imanım ve itikadımdır. İnsan garip bir mahlûktur. Ona yaşama arzusunu ve ebedi saadeti veren itikadıdır. Yoksa, maddi kuvvet değildir...Kanaatim odur ki, dünyada şan, şeref, servet ve ihtişam, hepsi hayat için derin bir boşluktan, hatta fazla bir yorgunluktan ibarettir. Çünkü, ne sarayda ihtişamla geçirdiğim günler ne de Selanik'te babamla birlikte büyük ihtiyaçlar içinde bulunduğum zamanlar, üzerimde büyük bir tesir yapmadı.(s:10)

26 Aralık 2012

Merhamet - Kemal Sayar



Yakın bir zamanda annesini de kaybeden Sayın Kemal Sayar Hoca'mıza Allah'tan sabır diliyorum. Allah anne ve babasının mekanını cennet eylesin. Cennette onları buluştursun.

Onüç Aralık İkibinyedi. O sabah, sevgili babacığım Nuri Sayar'ı, bir hastane odasında kaybettim. O güzeller güzeli babayı, o çalışkan, o hep vermiş ama hiç istememiş, o hayat dolu insanı kaybettim. Onu hastaneden çıkarmaya hazırlanırken, hiç beklenmedik bir anda, birlikte yaşanacak güzel günlerin düşünü kurarken kaybettim. İçim acıyor. İnsanın sevdiğinin ölümüyle baş etmesi ne kadar zormuş. (s:11)

20 Aralık 2012

Hastalar ve Işıklar-Rasim Özdenören



ÇOCUK

...Düş mü görüyordu, n'olmuştu kendisine, herkeslere? Bir daha hiç bulamamacasına sevgili oyuncaklarını mı kaybetmişti? Karanlık bastırdığından beri koy'dan mavnaların boğuk sesleri, uzaktan ve yorgun, hasta babasının hırıltıları gibi hiç eksilmemişti. Bir gül açar gibi bir şey değişmişti, minicik dünyasında ürpertilerle karışan bir şeyler, "hemen o anda" bir tüy darbesiyle bilinmezliğinin içine yaslanarak, biraz da öteye beriye korkular salarak, arkadaşlarının garip ve şaşırmış bakışlarının içinde, nasıl olmuştu, dayısının gelişiyle, amcasının kocaman bıyıklarından akan suskunlukla bir şey başkalaşmıştı.

18 Aralık 2012

İstanbul'a Hasret - Necip Fazıl Kısakürek



Kitap Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmet Kısakürek'in 19 Nisan 2005 yılında kaleme aldığı "Not" yazısıyla başlıyor:

"Ben de, bari babamın, bir kısmı bazı kitaplarının sayfa aralarında duran, çoğu da hiç kitaplaşmamış olan şu İstanbul'a dair şiir gibi yazılarını derleyip toplayıp bir araya getireyim dedim."
Önsözün tamamını ve tüm yazıları okumak için, kitabı temin edin derim :)

16 Aralık 2012

Çocuğumla Her Güne Bir Dua-Semine&Senai Demirci



Yatmadan önce kuzucuklarıma bu kitabı okurken, aramızda sevgiden bir köprü kurulduğunu hissediyorum :) Kitapta Kasım ayına geldik. Kitabın sonuna yaklaştığımız için üzülüyoruz.
Aradaki resimler bir hârika. H.Şeyma Yeniçeri'ye çizdiği resimlerden dolayı teşekkür ederiz :)
Tabii ki tüm Demirci Ailesi'ne böylesine samimi, sıcacık bir kitap yazdıkları için, çok teşekkür ederiz.

15 Aralık 2012

Mavi Marmara Risalesi-Bülent Akyürek



Şehid Şeyh Ahmet Yasin'in Ümmete Mektubu ve Bizim Gemi…
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Allah'ım! Ümmetin suskunluğunu sana şikâyet ediyorum!
Ben ki kocamış bir yaşlıyım. Kurumuş iki elim, ne kalem tutuyor ne de silah!
Sesimle yeri inletecek güçte bir hatip de değilim!
Ben ki saçları ağarmış, ömrünün son demlerinde, türlü hastalıkların yıktığı ve üzerinde zamanın belâlarının estiği biriyim! Tek isteğim, benim gibi Müslümanların zaaf ve aczinden müteessir olanların yazmasıdır!

10 Aralık 2012

Çocuklara Söz Geçirme Sanatı - Ali Çankırılı



Her şey yolunda giderken, çocuk yardım istemediği halde, anne ve baba çocuğun derslerine ve ödevlerine yardım etmeye başlar. Bazı anne babalara bu da yetmez, çocuk okuldan gelince başına dikilir, ders çalıştırır, ödevlerini yaptırır. Öyle ki, çocuk bir şekilde ödevini yapmadan veya bitirmeden yatsa; öğretmenine mahcup olmasın diye ödevini yapan anne babalar var. Çocuk anne ve babanın çalıştırdığı dersten ve yaptırdığı ödevden aferin alınca sevinemez. Neden? Çünkü aldığı aferin kendi emeğinin karşılığı olan aferin değildir. (s:26-27)

06 Aralık 2012

Sevmek Bu Kadar Güzelken - Sema Maraşlı




"Ben sevdiğim için ne yapabilirim?" diye düşünmüyoruz da "Bakalım sevdiğim benim için ne yapacak?" diye bekliyoruz, çoğu zaman. (s:10)

"Kadın' demek "kelime" demektir.
Kadınlar, hayat enerjilerini kelimelerle toplarlar. Tatlı sözler, iltifatlar, hoş hitaplar, kadınları güzelleştirir. Kırıcı sözler ve tenkitler onların hayat enerjilerini azaltır. Kadınlar kelimelerle sevmek ve sevilmek isterler. Kelimeler kadınlar için kıymetlidir. Kadınlar sevildiklerini, güzel olduklarını, iyi olduklarını duymak isterler. Yaptıkları işin takdir edilmesini beklerler. (s: 56)